Milstolpe

Earth hour och en förlorad timme under den föregående natten. För den ständigt uppkopplade kan det kännas som två förlorade timmar, en i mörker och en åts upp av intigheten eller bara upphörde att existera. Den timmen som tilbringades i ljuset av en fladdrande stearinljus kunde ge tid för viss reflektion.

I detta nu är tiden viktig och framförallt att utnyttja tiden och vara effektiv. Förlorade timmar, minuter och sekunder kan skapa stress och en känsla av att tappa greppet.

Tiden finns där, livet likaså.. det går på utan att vi kan förändra så mycket. Vad vi kan förändra är vad vi fyller det med. Tänk att inte förfäras över det som inte hinns med utan glädjas över det man faktiskt hinner fylla sin dag med. I nuet är det viktigt att existera och inte redan titta på klockan och planera nästa timme och nästa och nästa... utan istället stanna upp ett ögonblick vid den milstolpe jag just nu befinner mig vid. Stanna upp och andas in ett djupt andetag. Jag är här nu och tar tillvara på den här stunden, vid den här milstolpen.


"framtiden oroar oss, det förflutna håller oss fast. Därför går vi miste omnutiden." # Gustave Flaubert

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0